Hygge og social trivsel har stor betydning for sundheden. og hvad er hygge uden mad og drikke?

2 glas vin om dagen nedsætter dødeligheden med op til 30%. Herudover indeholder vin både mineraler og vitaminer.

I løbet af de sidste 20 år har over 30 undersøgelser nået samme konklusion: Et moderat dagligt forbrug af vin bidrager til en betydelig formindsket risiko for dødelighed forårsaget af hjerte- karsygdomme.

En positiv "bivirkning" som ikke skal undervurderes er: Når vinen er indtaget sammen med mad, undgår man de hurtige udsving i blodets alkohol-niveau. Alkoholen bliver optaget mere jævnt og langsommere. 

Nemea - Rund og mild tør rødvin

Nemea-vinen er fra et af Grækenlands bedste vindistrikter NEMEA-dalen. Den er fremstillet af druen Agiortiko, kendt som St. Georges druen.

Nemea består af en mængde mindre brug, hvor vinen dyrkes efter de gamle metoder med anvendelse af naturgødning og efter økologiske principper. Dette forhold samt vinens lave indhold af garvesyre gør, at vinen også er velegnet til personer, der normalt ikke tåler rødvin.
                                                                                   kr. 169,-

Cava Barantos - Halvtør og let krydret rødvin

Cava Barantos kommer fra Peloponnes og er lavet på de bedste klassiske druer. Vinen har en dyb rubinrød farve. Den er lagret 12 måneder på egetræsfade og efterfølgende 12 måneder på flaske.

Både duft og smag er let krydret. Den har en lang og kraftig eftersmag, hvilket gør den velegnet til vore græske retter.                              
                                                                                                        kr. 199,-

 

 

 

HELLAS - den græske taverna  -  Vester Kirkestræde 3  -  8900 Randers  -  Telefon: 86 41 99 11